شعر آئینی، شعری است که با ارزشهای دینی گره خورده و میتوان گفت که این هنر برای عرض ارادت به ائمه اطهار(ع) و بیان منزلتهای دینی به کار گرفته میشود. شعر مانند هر هنر دیگری برای خلق، نیاز به پیشزمینههای ذهنی و مطالعه هنرمندان دارد و شاعران فعال در عرصه شعر آئینی نیز باید بکوشند تا مطالعه دینی خود را تقویت کنند.
داشتن اطلاعات صحیح دینی و بنمایه قوی از شناسنامه ائمه اطهار(ع)، سبک زندگی این بزرگواران و همچنین تاریخ حوادث دینی است که میتواند زمینه خلق شعر آئینی ناب و هنر ماندگار را فراهم آورد.
۲۷ دی ۱۳۹۵ ساعت ۰۹:۵۸
شاعر آیینی باید به اکثر علوم و تاریخ گذشته واقف باشد تا همه این معلومات دست در دست هم دهند و لغاتی ترواش کند و این لغات به مجموعه ای تبدیل شود.
۲۳ دی ۱۳۹۵ ساعت ۱۴:۱۴
محدثیخراسانی: موضوع عاشورا، امام حسین(ع) و کربلا در جامعه امروز بهاندازهای پرفروغ است که دیگر شخصیتهای حماسه کربلا مورد غفلت قرار گرفته است که این امر از یک سو به عظمت شخصیت این افراد برمیگردد و از طرفی هم کمتوجهی به شخصیتهای دیگر صورت گرفته است که این موضوع نیازمند برنامهریزی فرهنگی است.
۱۹ دی ۱۳۹۵ ساعت ۱۶:۰۱
رضا اسماعیلی گفت: امروز یکی از بزرگترین آفاتی که در جان ادبیات دینی و آئینی ما رخنه کرده آفت «مناسبتی سرودن و سطحینگری» است. بخش اعظم شعر آیینی روزگار ما به «فقر اندیشه» مبتلا است، لهجهای صرفاً احساسی و توصیفی دارد.
۱۹ دی ۱۳۹۵ ساعت ۰۹:۲۸
محمد صمیمی: امروز حال تصنیف و شعر آئینی خوب نیست به طوری که دیگر تصنیف و نوحه ای که قابلیت باز نشر و به حافظه سپردن را داشته باشد نمی شنویم.
۱۹ دی ۱۳۹۵ ساعت ۰۹:۱۷
حسین اسرافیلی: مرحوم سلیم موذن زاده در انتخاب اشعار برای مداحی خیلی وسواس نداشتند و بیشتر صدای زیبای ایشان و چگونگی اجرایشان ویژگی خاصی به كارشان داده است.
۱۸ دی ۱۳۹۵ ساعت ۱۲:۰۳
یک شاعر آئینیسرا گفت: سرودههای ضعیفی از شاعران درباره امام حسن عسکری(ع) سروده شده که میتوان دلیل عمده آن را در مطالعه اندک شاعران دانست.
۱۶ دی ۱۳۹۵ ساعت ۱۱:۱۸
سادات رضوی: شاعران در رابطه با ائمه معصومین(ع) به ویژه امام حسن عسکری(ع) باید زندگی و سیره آن حضرت را مورد توجه قرار دهند تا مردم نسبت به آنها آگاهی بیشتری پیدا کنند و حال و هوای شعرها نیز به همین سمت برود و از صورت به سیرت تغییر موضع دهد.
۱۲ دی ۱۳۹۵ ساعت ۰۸:۴۴
امیریاسفندقه: مفاهیم الهی و مدح و منقبت پیامبران و اهل بیت عصمت و طهارت(ع) سوژهای برای سرودن اشعار نیستند بلکه آنها سورهای هستند برای تلاوت چراکه آنها فقط می توانند دست گیری کنند و اجازه سرودن را به شاعر میدهند.
۷ دی ۱۳۹۵ ساعت ۱۱:۴۲
رضا اسماعیلی: غیر از شاعرانی چون حافظ و سعدی که قرآنی و آئینی بودند، دیگر شاعران آئینی و قرآنی کمتر شناخته شدهاند.
۷ دی ۱۳۹۵ ساعت ۱۱:۳۰
سید مهدی حسینی گفت: شعر آیینی به عنوان یک میراث ادبی در مدح اهل بیت(ع) است و سابقه هزار ساله دارد؛ شعر ولایی همیشه بوده و هست و امروز بهترین عرصه برای سرودن شعر ولایی است.
۶ دی ۱۳۹۵ ساعت ۱۱:۲۹
مدیرعامل مجمع شاعران اهل بیت (ع) گفت: مراسم اختتامیه چهارمین کنگره شعر فاطمی با عنوان 18 سال نوری در ایام فاطمیه برگزار می شود.
۶ دی ۱۳۹۵ ساعت ۰۹:۲۷
استاد سازگار: شعری برای حضرت زهرا(س) سروده بودم که کسی از آن خبر نداشت. یکی از شاگردان حاج رجبعلی خیاط به من نامهای داد که هنوز برگه آن را دارم. شیخ در خواب به ایشان گفته بود «به سازگار بگویید با این شعری که گفتی در عالم برزخ هم قیامت به پا کردی».
۴ دی ۱۳۹۵ ساعت ۰۹:۴۶
مجمع شاعران اهل بیت (ع) چهارمین کنگره سراسری شعر فاطمی«هجده سال نوری» را همزمان با ایام شهادت حضرت زهرا(س) برگزار خواهد کرد.
۴ دی ۱۳۹۵ ساعت ۰۸:۴۸
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، شعر آیینی را الهام الهی با محوریت عشق به خاندان پیغمبر دانست و گفت: بر اساس آموزههای دینی جامعه ایمانی با رسیدن به وحدت یکدرد و همنوا میشود.
۳۰ آذر ۱۳۹۵ ساعت ۱۳:۳۷
سیدمهدی حسینی شاعر آیینی، با تأکید بر این که در انتخاب قالبها و شعرها باید حساسیت وجود داشته باشد، گفت: یک معضل بزرگ مداحان این است که اهل مطالعه نیستند و این در حالی است که مداحان بسیجی در خط مقدم دفاع از اسلام و انقلاب هستند.
۲۸ آذر ۱۳۹۵ ساعت ۰۹:۱۱
حسین اسرافیلی: برخی شاعران جوان لحن نازلی نسبت به پیامبر اکرم(ص) و سایر ائمه معصومین(ع) دارند و تصویرسازی نازلی از آنها ارائه میدهند و این یکی از آفتهای شعر آئینی و نبوی روزگار ماست.
۲۷ آذر ۱۳۹۵ ساعت ۱۰:۰۸
رضا اسماعیلی با بیان اینکه در شعر آیینی ضروری است که از منزل «محبت» عبور کنیم و به منزل «معرفت» برسیم؛ یعنی گذر از برونه دین و رسیدن به درونه آن، تأکید کرد: در بیان مضمون روایات نبوی در حوزه شعر دستمان خالی است.
۲۰ آذر ۱۳۹۵ ساعت ۱۰:۴۴
اینکه شاعری بخواهد شعر بسراید و به همین بهانه به مطالعه مقاتل روی آورد، رویکرد پسندیده و بلکه درستی نیست؛ هر کسی که شیعه امام علی(ع) و باسواد است و مدعی محبت اهل بیت(ع)، ناگزیر است که منابع مربوط به اهل بیت(ع) را بخواند، چه شاعر باشد و چه نباشد.
۱۹ آذر ۱۳۹۵ ساعت ۱۳:۲۵
مدیرکل سازمان تبلیغات اسلامی لرستان با تاکید بر اینکه مداحان با صدای زیبای خود و سبکهای متناسب میتوانند اشعار را به خوبی ارائه دهند تصریح کرد: همیشه مداحی ما مکمل سخنران است.
۱۱ آذر ۱۳۹۵ ساعت ۱۳:۲۰
سردبیر فصلنامه شعرگفت: تحول در شعر عاشورایی پررنگ بوده اما برای مثال در مورد امام هشتم (ع) کمتر این تحول رقم خورده و کماکان ادبیات آهو، گندم، کبوتر و سقاخانه را در شعر رضوی شاهد هستیم.